2X Snigel

 

giphy

Triggervarning SLEM

Nu ska vi prata sniglar! Oh yes baby, jag har det i min hudvård. Koreaner svär vid det = shut up and take my money

Nä okej, jag förstår att det låter superäckligt och man tänker typ på mördarsniglar i trädgården som lämnar en glansigt sträck efter sig. That’s not the case here. Många sköna gåvor från moder jord innehåller naturliga göttigheter för vår hud. Grönt té, honung, avokado, etc är vanligt som husmorsknep och används ofta i hudvård. Jag vet inte vem som upptäckte att snigelslem är en höjdare (vet framför allt inte HUR…) men tacka gud för det, som det räddat min hud det senaste! I det här inlägget tipsar jag om två produkter med snigel i sig som är snälla mot plånboken och bra att börja med om man vill testa k-beauty. Jag köper nästan alla mina k-beauty grejer från E-bay. Var noga med att köpa av högt rankade säljare, helst från Korea, samt läs recensioner på deras profil.

giphy

Listar mina tre bästa säljare här nedan! (nej jag är inte sponsrad, bara en bussig människa som vill hjälpa er)

Ha så kul i hudvårdsdjungeln!

Reko e-bay säljare: 1, 23

IMG_0735Ingredienser: Purified water, algin, snow fungus (tremella fuciformis) extract, hydroxyethylcellulose, butylene glycol, carbomer, glycerin, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, PEG-45M, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, sodium hyaluronate, snail secretion filtrate, allantoin, PEG-40 hydrogenated castor oil, aloe barbadensis leaf juice, calendula officinalis flower extract, avena sativa (oat) kernel extract, triethanolamine, beta glucan, sodium polyglutamate, fragrance, dipotassium glycyrrhizate

Masken får sin slemmighet inte bara från snigelsekretet (filtrerat) utan även svampjäst och div förtjockningsmedel. Vi ser även aloevera, havreextrakt, gurkextrakt och hyaluronsyra. Masken är som gjord för att återfukta, plumpa och lugna huden. Snigel agerar även antiiflammatoriskt vilket jag misstänker bidrog till att mina finnar och hormonella hudirritationer lade sig tydligt.

Gött: Lugnar rodnader, fick mina finnar på kinden att minska i storlek (jag svär) 

Mindre gött: Inget! 

köp här

IMG_0744

Ingredienser: Snail Secretion Filtrate, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Glycerin, Alcohol, Panthenol, Glycereth-26, Punica Granatum Extract, Theobroma Cacao (cocoa) Extract, Carbomer, Triethanolamine, Trehalose, Copper Tripeptide-1, Human Ogliopeptide-1, Palmitoyl Pentapeptide-4, Cornus Officinalis Fruit Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Caprylyl Glyocol, Ethylhexylglycerin, Tropolone, Sodium Polyacrylate, Adenosine, Coptis Japonica Extract, Disodium Edta

80% snigelsekret hörrni, hehehe. Ett ampoule är typ ett superserum som kan användas som behandling. Ingredienserna har oftast ett mer specifikt syfte ( i detta fall att släta ut rynkor samt reparera huden) och jag applicerar det efter mitt essence, innan oljeserum. Är du ingen hudvårdsnörd med 10 steg i hudvården kan du såklart fortfarande ha användning av ett ampoule! T.ex rengöring,toner, ampoule, nattkräm. Du behöver inte komplicera det så mycket och jag skulle rekommendera det här ampoulet till precis alla hudtyper! Just nu använder jag det på dagen, på natten har jag mitt Missha time revolution ampoule (a m a z i n g) och två ampoules är liiiite onödigt.

Gött. Tunn konsistens / återfuktar bra / minskar min rodnad samt ärr /

Mindre gött. Kan lämna en lite klibbig hinna men försvinner när dagkräm/serum/spf tas på / Innehåller alkohol som kan irritera känslig hy /

köp här

BUDGETVERSION: Aloevera. Agerar också lugnande samt återfuktar.

anigif_sub-buzz-27159-1493149402-20

puss å hej

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s