Pixi nourishing cleansing balm

IMG_0704IMG_0709IMG_0730Cleansing balms, light of my life, fire of my loins. Jag spenderade flera år med att tvätta sönder min hud med lödande rengöringar proppade med SLS (Sodium Laureth Sulfat. AVOID. Kan agera uttorkande) i ett försök att bli av med envisa finnar. Hjälpte det? Hell no. Sen en dag testade jag ett cleansing balm från Lush, Ultrabland. En gul sörja i burk proppad med oljor. Eftersom att jag var desperat skadade det ju inte att testa och efter första användningen blev ag frälst

Cleansing balms är antingen silikon (syntetiskt eller organiskt), petroleum eller oljebaserade och löser upp smink och smuts när de masseras in. Jag skulle personligen undvika de som har petrolatum (snyggt ord för typ vaselin) i sig eftersom att de bara lägger sig som en hinna och inte återfuktar, men det är en smaksak.

The Body shops chamomile cleanser är exempel på ett petrolatumbaserad cleansing balm. Cliniqes Take the day off cleanser är silikonbaserad, men deras silikon är ett derivat från palmolja och därför organiskt. Pixi Nourishing cleansing balm är däremot baserat på mandelolja (yas praise the lord för denna olja) och det är precis vad jag föredrar. Hitta din favvo och kör

 

IMG_0711IMG_0714IMG_0715Demo. Som ni ser funkar den urbra, här visad på en vattenfast kajalpenna.

Ingredienser: Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, theobroma cacao (cocoa) seed butter, cetearyl isononanoate, caprylic/capric triglyceride, glyceryl behenate, cetearyl olivate, sorbitan olivate, glyceryl stearate, glyceryl cocoate, butyrospermum parkii (shea) butter, lecithin, tocopherol, cetyl alcohol, benzyl alcohol, fragrance.

Användning: Det står att en muslin trasa skall användas, men 1, vad är det? 2. Trasan bör tvättas efter varje gång och ain’t nobody got time for dat.

Om jag nångång lyckas RUT ROTa mig till en personlig tvätterska så kan jag överväga detdär med muslintrasa, men just nu är det oftast jag som tvättar och fuck no att jag tänker spendera mer tid än nödvändigt i vår allmänna tvättstuga. Så jag använder mig av bomullsrondeller. Det krävs 2-3 st, jag sticker de under varmt vatten, kramar ut, och för sedan lååångsamt över mitt face och stirrar blint på den nakna sanning som träder fram i badrumsspegeln. Jag älskar smink men ingen slår känslan av att få skala av det på kvällen, mums mums mums

1b46ef7c0e0303d436b971c942db66b2

GÖTT

  • doftar ros
  • mjuk o snäll
  • lyxiga ingredienser
  • mycket produkt, räcker länge!
  • OK pris
  • fixar fisken

MINDRE GÖTT

  • Doftar starkt, är du känslig, stay away
  • Kan bli lite för fet med både mandel och avokadoolja samt sheasmör
  • Något grynig i konsistensen

BUDGETVERSION: Kokosolja. Köp en burk på t.ex ICA för 50 spänn, använd på samma sätt.

Puss å hej

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s