Palett jag är kluven till

IMG_5762IMG_5766 (1)Too Faced släppte i vintras en ny palett med 18 skuggor vid namn Sweet Peach palette. Precis som deras olika Chocolate bar palettes har den här blivit parfymerad och doftar persika! Jag som är rätt doftkänslig tycker faktiskt den doftar väldigt gott och doften blir ett kul inslag på denna i övrigt mediokra palett. Den har sina ups and downs, vissa av skuggorna, (Bellini, Luscious, Just Peachy, Caramelized och Cobbler) är a m a z i n g och ger nästan en wet-look på ögat! Men de mattare skuggorna känns torra och pigmenteringen är inte jättebra. Dessutom envisas ju Too Faced med att ha i GLITTER i vissa av sina matta skuggor (whyyy oh whyyyyyyy) vilket enligt mig gör dem helt jävla värdelösa. Tempting, Delectable och Talk derby to me är de mörkaste skuggorna som jag vill använda för att skapa djup men den möjligheten finns nu ej pga glittret. Blä

Tanken bakom paletten är dock väldigt gullig, alla färger är inspirerade av persika, inte bara den pastelliga orange/rosa färgen utan även de gröna löven, grenen och omogna/ruttna persikor. Hela spektrat är med och det gör paletten något roligare och mer mångsidig. MEN, pga de matta skuggornas halvbra kvalité sträcker jag mig tyvärr oftast efter en annan palett för att få till den sminkning jag vill ha. Jag äger helt enkelt bättre svarta/orangea/neutrala skuggor än de som Sweet Peach paletten har att erbjuda. Sure, jag kan göra en fint sminkning men endast den här paletten, men då blir det inte så bra som jag vill ha det.

Sedan jag köpte den har jag nästan bara rört de fina skimrande skuggorna (skulle lätt köpa dem som singelskuggor) vilket gör att den inte riktigt blir värd pengarna jag la på den. Paletten är inte usel, jag råkar bara vara väldigt kräsen när det kommer till smink, Det är en smakfråga tror jag. Gå in och känn på den i butik och se vad du tycker!

Finns på Sephora för ca 450 spänn.

IMG_5787 (1)White peach, Luciuous, Just peachy, Bless her heart, Tempting, Charmed i’m sureIMG_5796 (1)Nectar, Cobbler, Candied peach, Bellini, Peach pit, DelectableIMG_5819 (1)Peaches ‘n cream, Georgia, Caramelized, Puree, Summer yum, Talk derby to me

 • Gött
 • Fin färgskala
 • Underbara skimrande skuggor
 • Innehåller originella färger
 • Doftar gott
 • Mindre Gött
 • Glitter i de mörkaste skuggorna
 • Matta skuggor är något torra och inte så pigmenterade som jag vill ha dem
 • Dyr

Jag är kluven 50/50. Har funderat på att göra en depot så jag lättare kan samla alla skuggor jag gillar i samma palett. Gjorde det med mina Naked 2 o 3 paletter pga de är uselt ihopsatta… Tips

Puss å hej!

ENGLISH 

Too faced released a palette with 18 different shades this winter. This one is (just like their Chocolate bar palettes) scented and this time it smells like peaches! This palette’s got it’s pros and cons. Some of the shadows (such as Bellini, Luscious, Just Peachy, Caramelized and Cobbler) are a m a z i n g och gives you almost a wet-look with their sheen! The matte shadows are a tad bit dry and not as pigmented as i want them too be. Too faed also has a thing for putting GLITTER in some of their matte shadows (why oh whyyyyyy) which makes them completely fucking worthless. Tempting, Delectable and Talk derby to me are the darkest shadows, and even though i’d like to use them to create depth i can’t, because the glitter falls errrrrrywhere….. Too faced, plz staph. 

The though behind this palette’s colors scheme is very cute. All of the colors are inspired by peaches, not only the orange/pinks but also the green leafs, brown branches and rotten plum/taupe. This makes the palette quite versatile and i can create a lot of different looks with it. But because of the mediocre matte shadows i tend to reach for other additional shadows  i own when i want to create a look. The palette’s not bad, but since i own so much makeup (and is very selective with what i like) i feel like this one was kind of unnecessary. 

Verdict:

 • pros
 • nice color scheme
 • gorgeous shimmer shadows
 • contains some pretty original colours
 • smells nice
 • cons
 • the darkest shades contain glitter
 • matte shadows are a tad bit dry and not super pigmented
 • expensive

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s